Deloitte cere clarificări în privinţa facilităţilor fiscale din construcţii: firmele trebuie să verifice lunar dacă se încadrează în condiţii. Se poate întâmpla ca în unele luni să se aplice facilitatea, iar în altele nu

Autor: Alex Ciutacu 01.02.2019

♦ OUG 114 a introdus facilităţi fiscale care determină o majorare a salariului net cu 50% pentru angajaţii din sectorul de construcţii.

 

 



Facilităţile fiscale pentru angajaţii din sectorul construcţiilor aduse de OUG 114 necesită explicaţii şi norme de aplicare, în contextul în care situaţia rămâne în con­tinuare neclară în ceea ce priveşte înca­drarea sub incidenţa condiţiilor de aplicare ale acestor facilităţi, susţin consultanţii de la Deloitte România.

„Pentru sectorul de construcţii aceasta este probabil o măsură bună. Ne uităm la infrastructură şi vedem că mai are foarte multe de recuperat şi toate societăţile care operează în zona aceasta se confruntă cu problema forţei de muncă. (...) Am iden­tificat după publicarea modi­ficărilor situaţia în care buna intenţie s-a împiedicat pe parcurs la momentul imple­mentării. Am re­găsit o lipsă de corelare între Codul muncii şi Codul fiscal cu privire la măsurile propuse pentru sector“, explică Raluca Bontaş, partener la Global Employer Services Deloitte România.