Antreprenori locali. Ciprian Chelariu, Izotec Piatra Neamţ: Vrem să ajungem cu uşile şi ferestrele noastre în America

Autor: Alina-Elena Vasiliu 01.02.2019

Producătorul de uşi şi ferestre din PVC Izotec Group, deţinut de doi antreprenori din Piatra Neamţ, vinde un sfert din producţie la export şi are în vedere să-şi trimită produsele şi în America de Nord şi de Sud.

„Exportăm tâmplărie PVC în ţări precum Italia, Franţa, Belgia, Olanda, Germania, Austria, El­veţia, Anglia, Irlanda, Spa­nia. În 2018, am urmărit în mod special dezvoltarea pieţei din Franţa. Anii următori vor fi dedicaţi consolidării poziţiei pe pieţele actuale, dar şi dezvoltării de parteneriate atât în Europa, cât şi în America de Nord sau de Sud. Exportul contribuie cu aproxi­ma­tiv 20-25% la realizarea cifrei de afa­ceri a companiei“, spune Ciprian Che­lariu, unul dintre acţionari (cu 96% din ac­ţi­uni) şi CEO-ul Izotec din Piatra Neamţ.

În 2018, afacerile companiei s-au situat la circa 6 milioane de euro, în uşoară scădere faţă de 2017. Numărul mediu de angajaţi a fost anul trecut de 130.

Izotec are trei fa­brici în care produce uşi şi ferestre din PVC, toate situate în a­pro­pierea oraşului Pia­tra Neamţ, pe un te­ren cu o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi.