Propunere controversată: Viceprimarul Capitalei vrea ca activităţile comerciale pentru unele supermarketuri să fie închise în weekend

Autori: Nicolae Oprea , Mediafax 09.02.2019

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, vineri, în cadrul unei dezbateri publice care are loc la PMB că va propune în Consiliul General un proiect care presupune ca activităţile comerciale pentru unele supermarketuri să fie închise în weekend, „pentru a se evita prezenţa traficului”.

„Vom începe discuţiile cu marile lanţuri de supermarketuri, iar eu voi avea o iniţiativă de consilier general care să închidă pentru sâmbătă şi duminică activităţile comerciale din anumite supermarketuri din Bucureşti, tocmai ca în weekend să se poată aproviziona foarte bine şi să evităm prezenţa traficului greu pentru zonele din Bucureşti”, a declarat, vineri, Aurelian Bădulescu, la o dezbatere publică ce are loc la Primăria Capitalei.

Potrivit acestuia, prin proiectul pe care vrea să-l depună se vor limita la 3,5 tone transporturile de aprovizionare.

„Lucrul ăsta o să-i supere, dar vom limita la 3,5 tone orice formă de aprovizionare pe aceste lanţuri de magazine. Am văzut şi pe dezbaterea de astăzi, sunt cetăţeni care ne recomandă acest lucru”, a mai declarat Aurelian Bădulescu.