Digi nu şi-a răscumpărat nicio acţiune în trei zile de tranzacţionare

Autor: Tibi Oprea 05.02.2019

Digi Communications (DIGI), care a decis pe 14 ianuarie convertirea a 1,2 milioane de acţiuni de clasă A într-un număr egal de acţiuni de clasă B pentru a putea fi admise la tranzacţionare în vederea planurilor prezente de stock option pentru angajaţi şi directori, nu a răscumpărat nicio acţiune de pe 28 ianuarie până la 1 februarie, potrivit unui raport la bursă al emitentului.

În urma conversiei, diferenţa de valoare nominală dintre acţiunile de clasă A (0,1 euro) şi cele de clasă B (0,01 euro) a determinat reducerea capitalului social cu 0,09 euro per acţiune de clasă A.

Potrivit anunţului de la bursă, valoarea totală, 108.000 euro, va fi adăugată la rezervele generale ale companiei. La preţul de tranzacţionare din prima zi a lunii februarie, de 26,55 de lei pe acţiune, valoarea acţiunilor convertite este de 31,8 milioane de lei. Acţiunile companiei cu o capitalizare de 2,6 miliarde de lei se tranzacţionează în creştere cu 3,7% de la începutul anului, dar în scădere cu 28% la nivelul ultimului an.