Vremuri grele la RCS&RDS/Digi: Ioan Bendei, omul de încredere al lui Zoltan Teszari, cel care controlează din umbră grupul de telecomunicaţii şi televiziune, şi-a dat demisia pe neaşteptate din motive personale şi nu va mai deţine nicio funcţie şi nicio putere în cadrul grupului

Autor: Adelina Mihai 05.02.2019

Compania de cablu RCS&RDS, liderul pieţei locale de televiziune şi de internet fix, a anunţat în această seară pe site-ul Bursei de la Bucureşti că Ioan Bendei, vice-preşedinte şi director executiv al RCS&RDS, şi-a dat demisia din motive personale. El a renunţat astfel la poziţia de vice-preşedinte şi membru executiv al consiliului de administraţie al companiei.

“Demisia a fost înregistrată marţi, 5 februarie 2019, dată începând cu care domnul Ioan Bendei nu va mai deţine o poziţie de conducere sau de reprezentare a RCS&RDS. Consiliul de administraţie al RCS&RDS va convoca Adunarea Generală a Acţionarilor (A.G.A.) RCS&RDS pentru a desemna un nou membru în cadrul consiliului de administraţie. Până la decizia finală a A.G.A. societăţii RCS&RDS, Dan Ioniţă (40 de ani), director financiar al RCS&RDS şi al Societăţii, va fi cel de-al cincilea membru al consiliului de administraţie al RCS&RDS, cu mandat interimar”, se arată în raportul publicat de Digi pe site-ul Bursei de Valori.

În raport se mai menţionează că ceilalţi membri ai boardului director al RCS&RDS sunt Serghei Bulgac (preşedinte), Valentin Popoviciu (vice-preşedinte), Mihai Dinei (membru neexecutiv) şi Bogdan Ciobotaru (membru neexecutiv).

“Societatea îi mulţumeşte domnului Ioan Bendei pentru aportul consistent la dezvoltarea RCS&RDS. Prin eforturile sale, alături de echipa de administratori ai RCS&RDS, aceasta societate a ajuns una dintre cele mai dinamice companii antreprenoriale din România şi liderul pieţei locale de servicii de cablu tv şi internet. Ioan Bendei (61 de ani) a fost vicepreşedinte şi administrator executiv în cadrul RCS&RDS, parcursul său profesional fiind legat de înfiinţarea şi evoluţia RCS&RDS pe piaţa românească.”