Andrei Braşoveanu, absolvent de Princeton, cu MBA la Harvard, al doilea român numit partener la biroul din Londra al Accel. Fondul de investiţii încearcă să găsească unicornii lumii, aşa cum au descoperit Facebook sau UiPath

Autor: Adrian Seceleanu 10.02.2019

Accel, primul fond de investiţii din lume care a pariat pe Facebook în 2005 şi a plasat apoi bani în alte „staruri” din Silicon Valley - dar şi în unicornul cu origini româneşti UiPath - a numit partener un al doilea român la biroul din Londra, pe Andrei Braşoveanu. Primul român numit partener la biroul din Londra al Accel a fost Luciana Lixandru.

„Suntem încântaţi să anunţăm numirea a doi noi parteneri în echipa noastră din Londra: Andrei Braşoveanu şi Seth Pierrepont”, conform anunţului Accel.

Andrei Braşoveanu, care a absolvit Princeton şi a urmat un MBA la Harvard, a lucrat înainte de Accel la Merryl Lynch, BCW Group, KCG Holdings şi Foundation Capital. El a fost cel care a gestionat investiţia Accel în companii precum Humio sau dasdash. „Andrei Braşoveanu a jucat un rol-cheie şi în investiţiile şi colaborarea noastră cu companiile Celonis, UiPath, Instana, şi Monzo”, spune Accel.