Conferinţă Business Magazin: Cum se luptă McDonald's, City Grill şi hotelierii cu deficitul mare de pesonal în 2019? Industria ospitalităţii are un deficit de 100.000 de angajaţi, iar din domeniul transporturilor lipsesc 30.000 – 40.000 de şoferi

Autor: Adelina Mihai 07.02.2019

Deficitul de personal de pe piaţa muncii afectează în special companiile care caută muncitori calificaţi, astfel că, în 2019, companiile se confruntă cu probleme semnificative în recrutarea şi, mai ales, în retenţia angajaţilor.

Cum combat companiile problema deficitului de personal? La această întrebare vor răspunde angajatorii marţi, 12 februarie, în cadrul conferinţei „Goana după gulere albastre. Ce soluţii au companiile la deficitul de angajaţi blue collar“, organizată de revista Business Magazin în parteneriat cu platforma de anunţuri OLX.

Printre speakerii care vor dezbate pe această temă în cadrul conferinţei se află Irina Panaite, director de resurse umane al lanţului de restaurante fast food McDonald's România, Zoe Dobre, directorul de resurse umane al grupului de restaurante City Grill, Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR) şi director al hotelurilor Ibis, Paul Neagoe, business manager în cadrul OLX, Anca Hociotă, manager vocational training în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) şi Andrei Ion, country cluster lead în cadrul SHL Talent Assessment Distributor, companie care oferă servicii de evaluare a angajaţilor.

Potrivit estimărilor asociaţiilor de profil, industria ospitalităţii are un deficit de 100.000 de angajaţi, iar din domeniul transporturilor lipsesc 30.000 – 40.000 de şoferi, aceste sectoare fiind puternic afectate de migraţia externă a angajaţilor români.

Ce meserii au cele mai multe anunţuri de joburi vacante şi câţi aplicanţi sunt, în medie, pentru joburile cele mai populare, în ce judeţe sunt cele mai multe locuri de muncă vacante, ce metode au angajatorii pentru a reţine şi a motiva angajaţii din zona de blue collar şi ce pot face autorităţile publice pentru a ajuta angajatorii să găsească mai uşor personal sunt doar o parte dintre temele de discuţie ale dezbaterii. Totodată, în cadrul conferinţei de va discuta şi despre soluţiile care ar putea veni din sistemul de educaţie, care ţine cu greu pasul la nevoile angajatorilor, iar „resuscitarea“ şcolilor profesionale dă rezultate parţiale, în timp ce populaţia şcolară scade, iar tinerii au planuri concrete să plece în străinătate.

 

 

Conferinţa „Goana după gulere albastre. Ce soluţii au companiile la deficitul de angajaţi blue collar”, organizată de revista Business Magazin în parteneriat cu platforma de anunţuri OLX, va avea loc marţi, 12 februarie 2019, la hotelul Radisson din Capitală.