Anton Anton, ministrul Energiei: Vreau ca în februarie anul viitor să tai panglica la noua centrală de la Iernut. Investiţia Romgaz de la Iernut este cea mai mare investiţie a statului în energie din ultimii 10 ani, iar în acest moment are întârzieri de 3-4 luni

Autor: Răzvan Botea 07.02.2019

Centrala termoelectrică de la Iernut, cea mai mare investiţia a statului românesc în energie în ultimii 10 ani cu o capacitate de 430 MW va fi gata în luna februarie a anului 2020, în ciuda întârzierilor actuale de circa 4 luni, care vor fi recuperate, a spus anton Anton, ministrul energiei, în cadrul unui eveniment ce a avut loc joi la Iernut, judeţul Mureş.

„Mi-aş dori ca ritmul lucrărilor să fie mai intens. Contructorul poate invoca multe motive relativ obiective, Mi s-au dat asigurări astăzi că întârzierile vor fi recuperate. În momentul acesta, vorbim de o întârziere de 3-4 luni, dar noi ne-am dori ca la în februarie anul viitor să tăiem panglica”, a spus ministrul energiei.

Investiţia în noua centrală este de 270 mil. euro şi aceasta va produce circa 5% din necesarul României de energie. Când unitatea cea nouă va intra în funcţiune, cea veche va fi dezafectată.