Sergiu Oprescu comentează numirea în Comitetul Executiv al grupului financiar Alpha Bank şi şef de reţea internaţională, o poziţie care este o premieră pentru România: Este o provocare personală pe care am acceptat-o. El va rămâne CEO şi la Alpha Bank România

Autor: Dragoş Dinu 07.02.2019

Sergiu Oprescu, 55 de ani, preşedintele executiv al Alpha Bank România, numărul opt pe plan local, a fost numit directorul reţelei internaţionale a grupui elen şi membru în Comitetul Executiv, o poziţie care este o premieră pentru un bancher român. El va rămâne în continuare CEO la Alpha Bank România şi va prelua coordonarea operaţiunilor din Marea Britanie, Cipru şi Albania.

“Ca Preşedinte Executiv al Alpha Bank România sunt profund onorat de numirea ca membru în Comitetul Executiv al Alpha Bank AE, preluând astfel şi pozitia de Director General al Reţelei Internaţionale. Noul rol reprezintă o provocare personală pe care o accept cu entuziasm şi responsabilitate. Este o recunoaştere a maturităţii profesionale şi a încrederii cu care a fost investită conducerea băncii din Romania.” a declarat Sergiu Oprescu.

Sergiu Oprescu a terminat Facultatea de Aeronautică din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, una dintre cele mai tari facultăţi de dinainte de 1989. El este bancher de peste 20 de ani, după o carieră ca bancher de investiţii. Oprescu a mai fost şi preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, timp ce şase ani.

El a primit o diplomă în domeniul bancar de la Universitatea din Colorado şi a urmat mai multe programe executive la Harvard Business School, Stanford şi London Business School. S-a alăturat Alpha Bank România în 1994 şi a deţinut mai multe funcţii de conducere înainte de a fi numit preşedinte executiv în 2007.

Oprescu este în acest moment preşedintele ARB- Asociaţia Română a Băncilor.

Alpha Bank România este deţinută de grupul elen Apha, fiind singura bancă grecească care nu a fost scoasă la vânzare. Grupul Alpha a rezistat cel mai bine crizei greceşti.

Vassilis Psaltis, CEO al grupului Alpha Bank, a declarat după numirea lui Sergiu Oprescu şi al lui Nikos Salakas, ca director juridic şi de guvernanţă, ambii membri în Comitetul Executiv: „Aceste noi roluri vor accelera procesul de luare a deciziilor, sporind capacitatea noastră de implementare, astfel încat, să putem pune în aplicare o agenda ambiţioasă în anii ce urmează".