Digi a atras joi de la investitori peste 200 de milioane de euro prin obligaţiuni, aproape dublu faţă de cât şi-a propus iniţial

Autor: Alina Botezatu 08.02.2019

Digi Communications a atras de la investitori 203,5 milioane de euro prin obligaţiunile senioare garantate pe care le-a vândute joi, peste oferta iniţială de 125 de milioane de euro, potrivit unui anunţ publicat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Acestea vor fi listate la Dublin.

Compania anticipează ca decontarea obligaţiunilor suplimentare va fi realizată la data de 12 februarie 2019.

Digi Communications a informat, miercuri, să le oferă investitorilor un număr suplimentar de obligaţiuni senioare garantate de 125 de milioane de euro, la o dobândă de 5%, cu scadenţă în 2023, pe lângă cele emise în ultimii trei ani.

„Obligaţiunile Suplimentare vor avea un randament la maturitate de 4,578%, iar veniturile brute din cadrul Ofertei vor fi de 203.500.000 euro plus dobândă capitalizată de la (inclusiv) 15 octombrie 2018 (ultima dată când a fost achitată dobânda cu privire la Obligaţiunile Iniţiale) până la 12 februarie 2019 (data plăţii)”, au menţionat reprezentanţii Digi, în anunţul de vineri.

Noile obligaţiuni urmează să fie consolidate şi încadrate în aceeaşi clasă cu obligaţiunile senioare garantate existente, sau iniţiale, din 2016, 2017 şi 2018, în valoare de 350 de milioane de euro, la o dobândă de 5%, cu scadenţa în 2023, emise de companie anterior şi care, în prezent, sunt listate spre tranzacţionare pe lista oficială a Irish Stock Exchange plc (Euronext Dublin).

Veniturile brute din cadrul noii oferte vor fi folosite pentru: plata înainte de termen a 52,6 milioane de euro (250 de milioane de lei) din principalul în baza facilităţii A1 si A2 a Contractului de
Facilitate Senioară din 2016; replata a 25 de milioane de euro din principalul în baza Facilităţii B a Contractului de Facilitate Senioară din 2016; plata înainte de termen a 100 de milioane de euro
din principalul în baza Contractului de Facilitate Senioară din 2018; plata de costuri, cheltuieli şi taxe/comisioane cu privire la această ofertă (care includ taxa aplicată de achizitorul iniţial, costuri şi taxe juridice şi contabile, precum şi alte costuri ale tranzacţiei); scopuri corporative generale.

Citigroup a fost coordonatorul global unic (Sole Globan Coordinator) şi administratorul ofertei (Physical Bookrunner), precum şi agentul de stabilizare.

Compania va înainta la Euronext Dublin solicitarea ca obligaţiunile suplimentare să fie admise la tranzacţionare pe Lista Oficială a Pieţei Principale de Titluri a Bursei de Valori din Irlanda.