Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, îl acuză pe proprietarul tabloidului National Enquirer de şantaj, spunând că acesta l-a ameninţat că va face publice "fotografii intime"

Autor: Ana Obretin 08.02.2019

Jeff Bezos, fondatorul şi directorul general al companiei Amazon, cel mai bogat om din lume, l-a acuzat de şantaj pe proprietarul tabloidului National Enquirer, spunând că acesta l-a ameninţat că va face publice "fotografii intime" ale sale, pe care le-ar fi trimis iubitei lui, potrivit Reuters.

Proprietarul National Enquirer, care ar avea legături strânse cu preşedintele american Donald Trump, i-ar fi spus miliardarului că publică fotografiile dacă acesta nu va spune public că articolele despre el nu sunt motivate politic.

"Bineînţeles că nu vreau ca aceste fotografii personale să fie publicate, dar nu voi reacţiona la binecunoscuta lor practică de şantaj, favoruri politice şi corupţie", a scris Bezos pe blogul său. "Prefer să iau atitudine şi să văd ce consecinţe derivă din acest lucru", a mai spus acesta.

Reprezentanţii American Media Inc (AMI), proprietarul National American Media Inc (AMI), care deţine National Enquirer, nu au răspuns solicitării Reuters de a oferi o reacţie privind acuzaţiile lui Bezos.

La începutul lunii ianuarie, fondatorul companiei Amazon a anunţat pe contul său de pe platforma de micro-blogging Twitter că el şi soţia sa, MacKenzie, divorţează după o căsnicie de 25 de ani.

Bezos, în vârstă de 54 de ani, şi MacKenzie, în vârstă de 48 de ani, divorţează pe cale amiabilă, se mai arăta în mesajul publicat pe Twitter.

"Ne simţim extrem de norocoşi că ne-am cunoscut şi extrem de recunoscători pentru fiecare an de căsnicie", a mai scris acesta. "Dacă am fi ştiut că ne vom despărţi după 25 de ani, tot ne-am fi căsătorit", a adăugat acesta.

În ziua în care a anunţat divorţul, tabloidul american National Enquirer a scris că va publica presupuse mesaje intime pe care şi le-au trimis Bezos şi Lauren Sanchez, o fostă realizatoare de televiziune, cu care acesta ar fi avut o relaţie.

La scurt timp, Bezos apelat la Gavin de Becker, consultant pe securitate şi care a făcut parte din echipa fostului preşedinte american Ronald Reagan, pentru a investiga sursa acestor scurgeri de informaţii. De Becker a declarat apoi jurnaliştilor americani că scurgerile de informaţii au fost motivate politic.

Bezos, compania sa Amazon şi publicaţia pe care o deţine, The Washington Post, au fost ţinte ale unor atacuri pe platforma Twitter din partea lui Donald Trump.

În The Washington Post au fost publicate mai multe articole critice la adresa preşedintelui american.

În mesajul său publicat pe blog, Bezos a citat un e-mail de la un oficial al AMI, Jon Fine, trimis unui avocat care îl reprezintă pe De Becker. În acest mesaj, AMI propunea ca Bezos şi De Becker să afirme public faptul "că nu cunosc şi nu au dovezi că articolele publicate (de cotidianul deţinut de AMI, n.r.) sunt motivate politic sau influenţate de factori politici".

În schimb, potrivit aceluiaşi mesaj, AMI se oferea "să nu publice, să nu distribuie, să nu descrie texte şi fotografii nepublicate".

Bezos a mai scris că ceea ce propunea AMI este fals şi a descris oferta drept "un şantaj".

Fine şi Becker nu au putut fi contactaţi de Reuters pentru a oferi un punct de vedere privind acuzaţiile lui Bezos.

În 2018, AMI a încheiat o înţelegere cu autorităţile federale, care au fost de acord să nu acţioneze în justiţie compania, după ce s-a descoperit că reprezentanţii acesteia i-au oferit, în 2016, suma de 150.000 de dolari lui Karen McDougal, model Playboy, care a susţinut public că a avut o aventură cu Donald Trump.

Potrivit înţelegerii încheiate cu autorităţile federale, compania nu a fost acţionată în justiţie cu condiţia să nu mai comită o altă infracţiune.

Bezos, care deţine peste 120 de miliarde de dolari în acţiuni în compania Amazon, a mai scris în mesajul său de pe blog: "Dacă, din poziţia mea, nu pot lua atitudine în faţa acestor tipuri de şantaj, câţi alţi oameni pot să o facă?".

Jeff Bezos a devenit milionar în 1997 şi, în prezent, este cel mai bogat om din lume, cu o avere de 135 de miliarde de dolari, potrivit indexului Bloomberg privind milionarii.

Anul acesta, Amazon, fondată acum 25 de ani, a devenit cel mai bine evaluată companie listată din lume, depăşind Microsoft. Cel mai mare retailer online a fost evaluat la 797 de miliarde de dolari.