Preşedintele PNL Ludovic Orban: 7 milioane de români, contribuabili la pilonul 2 de pensii, vor rămâne fără bani

Autor: Maria Stan 09.02.2019

”7 milioane de români, contribuabili la pilonul 2 de pensii, vor rămâne fără banii cu care au contribuit şi fără pensia suplimentară cuvenită atunci când vor ajunge la vârstă pensionarii dacă nu se abrogă ordonanţă 114.Dragnea şi Tăriceanu privesc cu jind cele aproape 11 miliarde de euro din coturile personale ale contribuabililor şi încearcă de 2 ani să naţionalizeze pilonul 2 de pensii. În OUG 114 au introdus prevederi absurde care vor alungă toate companiile private de administrare. Banii vor încăpea pe mâna unor administratori publici desemnaţi de cei doi, care vor face praf toate economiile oamenilor. Prin crearea posiblitatiii că după 5 ani contribuabilii să se retragă de la pilonul 2 de pensii, majoritatea oamenilor nu o să mai accepte să îşi dea banii pe mâna unor mafioţi şi consecinţă va fi distrugerea pilonului 2 de pensii”, a scris pe Ludovic Orban, pe Facebook.

Liderul liberalilor a subliniat că PNL se va ”bate cu toate armele” pentru abrogarea OUG 114.

„Milioanele de români activi astăzi vor fi condamnaţi la sărăcie după pensionare pentru că vor pierde acest supliment vital pentru completarea pensiei din ce în ce mai mici pe care o va putea acordă sistemul public de pensii Nu putem acceptă aşa ceva. Ne vom bate cu toate armele pentru abrogarea OUG 114 şi pentru a împiedică distrugerea viitorului pentru milioanele de români ameninţaţi de guvernarea roşie”, a conchis Orban.

Guvernul a adoptat, pe 21 decembrie, OUG privind măsurile fiscale, numită şi OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Principalele prevederi: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.