Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business Magazin

Autor: Ioana Matei 11.02.2019
♦ „Topul celor mai mari salarii din economie” este articolul de copertă pe care Business MAGAZIN vi-l propune în cea mai recentă ediţie. În cadrul acestuia, analizăm companiile care au cele mai mari facturi de salarii din economie, pentru care bugetele de personal reprezintă 10% din suma tuturor salariilor plătite în România. Împreună, au aproape 500.000 de angajaţi şi le oferă acestora, în medie, un salariu de 3.850 de lei net pe lună, cu 45% mai mult decât salariul mediu de la nivelul întregii economii. Cine sunt angajatorii care oferă cele mai mari salarii?
 
♦ Într-un context european dominat de incertitudini, îndemnul spre unitate este principalul mesaj care reiese din discursul lui Jacek Czaputowicz, ministrul de externe al Poloniei. Ce alte priorităţi ar trebui să se afle pe lista unei ţări din Europa Centrală şi de Est a povestit acesta într-un interviu acordat la cea mai recentă vizită a sa în România.
 
♦ Românii sunt obişnuiţi cu abonamentele: la telefon, la metrou, la sală, la Netflix sau, în unele cazuri, la bibliotecă. Cât de bine a prins însă abonamentul pentru doza lunară de vin a povestit pentru Business MAGAZIN bloggeriţa cu certificat de somelier care a lansat platforma Wineful.
 
♦ Şi-a construit cariera în mediul universitar, unde lucrează şi astăzi în poziţia de coordonator al proiectelor de diplomă din cadrul Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Haga. În paralel, lucrează şi la o cercetare proprie. Mai exact, studiază rolul tehnologiei blockchain în crearea de noi forme de guvernare şi administrare. Şi, dacă nu era suficient, este şi partener al unei firme din România alături de fratele său. Cine este Dan Diojdescu veţi putea citi în următoarea ediţie a Business MAGAZIN. Ioana Matei