Ana Tripşa, şefa pe risc a NN Asigurări, a fost promovată la nivel de grup. În locul ei a fost numită Dorina Coşbuc, un manger cu experienţă în Uniqa şi Metropolitan Life

Autor: Anelis Baciu 11.02.2019

Ana Tripşa, care în ultimii patru ani a con­dus divizia de risc a NN Asigurări, cea mai mare companie de asi­gurări de viaţă din pia­ţa locală, a fost pro­mo­vată la nivelul grupului olan­dez în funcţia de direc­tor de risc al com­pa­niei de reasigurare a olandezilor - NN Re cu sediul la Haga. Ea se alătură astfel managerilor români pe care olandezii i-au promovat pe poziţii regionale, printre aceştia numărându-se Cornelia Coman, CEO al NN Asigurări în perioada 2008-2012, în prezent CEO al NN Spania, şi Marius Popescu, CEO al NN Asigurări în perioada 2013-2017, în prezent CEO al NN Turcia. Ana Tripşa lucrează pentru NN din 2006.

În locul Anei Tripşa, olandezii au numit un manger din afara NN Asigurări, pe Dorina Coşbuc, care în ultimii trei ani a fost risk manager al Uniqa Asigurări de Viaţă. Anterior, Coşbuc a lucrat pentru Metro­po­litan Life, unul dintre cei mai importanţi con­curenţi ai NN. Noua şefă pe risc a NN Asi­gurări şi-a preluat atribuţiile pe 28 ianuarie, dar mandatul său este în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).