PwC: Economia globală va încetini; perioada de creştere accelerată înregistrată de majoritatea economiilor mari de la finalul lui 2016 şi până la începutul lui 2018 pare să se fi încheiat

Autor: Roxana Rosu 11.02.2019

Economia globală va cunoaşte o uşoară încetinire în 2019 în condiţiile în care perioada de creştere  economică accelerată  înregistrată de majoritatea economiilor mari, începând cu finalul lui 2016 şi până la începutul lui 2018 pare să se fi încheiat, potrivit analizei Global Economy Watch publicată de PwC.

“Anul trecut, tonul la nivel macroeconomic global a fost dat de economiile dezvoltate care au creat în jur de 4,5 milioane de noi locuri de muncă. Ne aşteptăm ca această tendinţă să se tempereze în 2019. Unele economii precum cea a Statelor Unite, Canadei sau Germaniei vor atinge niveluri structurale foarte scăzute ale ratei şomajului, ceea ce va antrena o creştere a costurilor salariale. Dacă plecăm de la premisa că Brexitul se va desfăşura în condiţii ordonate, în urma unui acord între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, ne aşteptăm ca şomajul să scadă în Marea Britanie. În scenariul în care acest proces se va petrece fără un acord, este posibilă o creştere considerabilă a ratei şomajului în Marea Britanie”, a declarat Ionuţ Simion, Country Managing Partner, PwC România.