Donald Trump face din inteligenţa artificială o prioritate a SUA: Vom aloca bani pentru investiţii în cercetare, promovare şi educaţie

Autor: Adrian Seceleanu 12.02.2019

Preşedintele Donald Trump a semnat luni un ordin executiv prin care a desemnat inteligenţa artificială drept o prioritate la nivelul administraţiei, solicitându-le tuturor agenţiilor guvernamentale să aloce mai multe investiţii şi resurse în cercetarea, promovarea şi educaţia în legătură cu această tehnologie, scrie Reuters.

Proiectele care presupun utilizarea inteligenţei artificiale vor fi prioritizate şi vor câştiga mai uşor acces la date federale cu ţinta de a pregăti oamenii pentru noua eră în care algoritmii software vor prelua realizarea unor sarcini. Iniţiativa nu vine cu un buget dedicat, dar are ca ţintă să menţină SUA pe primul loc în dezvoltarea noilor tehnologii în condiţiile în care China reprezintă o ameninţare din ce în ce mai puternică. „Inteligenţa artificială va afecta toate aspectele vieţii oamenilor”, a explicat un înalt oficial din administraţie emiterea deciziei.