Antreprenori locali. Panemar, reţeaua de magazine de panificaţie vrea să treacă dincolo de Cluj. „Extinderea este o prioritate, dar vrem să fie una temperată.“

Autor: Georgiana Mihalache 12.02.2019

Reţeaua de magazine de produse de panificaţie Panemar, înfiinţată de an­treprenorul Nicolae Chiorean, face pri­mul pas în afara ju­deţului Cluj şi a deschis un ma­ga­zin la Oradea, ur­mând să se consolideze pe aceas­tă piaţă.

Planurile urmăresc creş­terea nu­mă­rului de lo­caţii după ce a acoperit ju­deţul Cluj cu 40 de ma­gazine, însă an­tre­pre­no­rul spune că nu ţinteşte o ex­tindere agresivă. Com­pa­nia are peste 600 de angajaţi.

„Ne-am extins, am deschis un ma­ga­zin la Oradea, este o reuşită, a fost bi­ne primit, oamenii sunt mulţumiţi. Vom mai deschide încă două magazine la Oradea, avem spaţiile închiriate. Nu vom face extindere în mod agresiv, nu va fi o explozie. Dorim să facem un pas înainte atunci când cel anterior este bine consolidat. Extinderea este o pri­o­ri­tate, dar vrem să fie una temperată“, a spus pentru ZF Nicolae Chiorean.

Panemar deţine şi o fabrică pro­prie, cu o capacitate de producţie de 25 de tone de pâine pe zi şi 5,5 tone de pro­duse de patiserie.

În 2018, firma a în­cheiat cu afaceri de 76,1 milioane de lei, o creştere de 18% faţă de anul ante­rior. De altfel, compania şi-a păstrat aceeaşi rată de creştere în ultimii doi ani, după cum arată datele publice.