Un gigant care a investit milioane de euro pentru a face pantofi în România se retrage de pe piaţa locală: Sute de oameni vor rămâne fără un loc de muncă

Autori: Adriana Mit , Mediafax 12.02.2019

Aproape 700 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă, după ce fabrica de pantofi Rieker, din oraşul Lugoj, judeţul Timiş, se va închide în această primăvară, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Pavel Kasai, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că fabrica de pantofi Rieker din oraşul Lugoj se va închide în perioada următoare. În urmă cu câteva zile, reprezentanţii companiei au notificat instituţia că vor disponibiliza toţi angajaţii, respectiv aproape 700 de persoane.

“Am primit zilele acestea o notificare cu privire la o disponibilizare totală a unui număr de 663 de angajaţi. Fabrica ar urma să se închidă în perioada următoare, nu ştim care sunt motivele”, a afirmat Pavel Kasai.

Fabrica din Lugoj este deţinută de producătorul de pantofi Rieker, fiind deschisă în oraşul timişean în anul 1998, unde cei aproape 700 de angajaţi produc încălţăminte pentru piaţa vest-europeană.