Olguţa Vasilescu şi-a retras candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Care sunt motivele

Autori: Gabriel Pecheanu , Mediafax 12.02.2019

Lia Olguţa Vasilescu şi-a retras marţi seara candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Ea precizează că a luat decizia în urma unei discuţii cu preşedintele PSD şi că un atac la CCR ar însemna prelungirea perioadei de blocaj al activităţii guvernamentale.

"Astăzi, în urma unei discuţii cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puţin o lună şi jumătate de aşteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea în continuare de suferit prin absenţa din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact în perioada în care România deţine preşedinţia UE. Nu am făcut o miză personală din accederea într-o funcţie guvernamentală, dar sunt convinsă că, aşa cum am reuşit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală în mandatul de primar sau să pun în aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aş fi reuşit sa deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională şi naţională în cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat”, a precizat pe Facebook Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a precizat că va rămâne deputat PSD.

”Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la sutî din voturi şi îmi voi respecta promisiunile făcute în campania electorală alegătorilor mei. Le mulţumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat în unanimitate pentru aceste demnităţi şi, în special, lui Liviu Dragnea şi doamnei prim ministru Viorica Dancilă care m-a propus şi cu care, într-o formulă sau alta, voi colabora şi în continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat în campania electorală din 2016. Sper că preşedintele Klaus Johannis va numi urgent viitoarea nominalizare pentru funcţia de ministru din partea partidului care a câştigat alegerile parlamentare, renunţând la blocarea Guvernului României prin încălcarea repetată a legilor şi Constituţiei, în condiţiile în care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuaţie”, a adăugat Lia Olguţa Vasilescu.