Dragoş Militaru, managerul care a condus Fabryo, a fost recrutat de Kandia Dulce

Autor: Mădălina Dediu Panaete 13.02.2019

Kandia Dulce, cel mai mare producător de ciocolată de pe plan local, l-a numit în funcţia de director general pe Dragoş Militaru, managerul care a condus timp de şase ani producătorul de vopsele Fabryo. Acesta l-a înlocuit în această funcţie pe Roman Melesh, care a condus compania timp de aproximativ trei ani.

Dragoş Militaru, 49 de ani, revine astfel în industria bunurilor de larg consum, după ce anterior a activat mai bine de 15 ani în cadrul sistemului Coca-Cola ( format din producător şi proprietarul mărcilor). Ultima funcţie ocupată în cadrul Coca-Cola România a fost cea de market operations director în regiune, arată datele de pe site-ul de socializare de business LinkedIn. Ulterior, el a lucrat în cadrul companiei de telecomunicaţii UPC. Absolvent al Facultăţii de Electronică,  Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, managerul s-a retras anul trecut de la conducerea Fabryo, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de lacuri şi vopsele, dar a rămas în companie o perioadă ca şi consultant.

Kandia Dulce, companie care deţine o unitate de producţie în Bucureşti şi branduri precum Kandia, Măgura sau Rom, a avut în 2017 (ultimele date disponibile) o cifră de afaceri de 142 de milioane de lei (31 mil. euro) şi peste 450 de angajaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe.