Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, afaceri de 25 mil. euro în 2018, plus 28%

Autor: Laurentiu Cotu 14.02.2019

Bogdan Bulgaria, general manager: Investiţiile în unităţi de producţie în România sunt extrem de puţine faţă de celelalte ţări din Est.



Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, constructorul fabricii de MDF din Oarja, de lângă Piteşti, un proiect de 150 mil. euro al concernului turc Yildiz Entegre, a finalizat anul 2018 cu afaceri de 25,5 mil. euro, mai mult cu 28,5% faţă de anul anterior.

„Piaţa a avut o creştere fulminantă în 2018, în special prin prisma dezvoltării spaţiilor logistice. Aceasta vine ca şi consecinţă logică a măsurilor luate de guvern, cu creşterea salariilor în sectorul bugetar, care a atras implicit şi o creştere a consumului care are acum nevoie de mai multe spaţii logistice. Din păcate însă, nu doar din punctul nostru de vedere, ci şi al celorlalţi producători de profil, investiţiile în unităţi de producţie au fost extrem de puţine faţă de celelalte ţări din estul Europei, unde acestea deţin ponderea cea mai importantă’’, a declarat Bogdan Bulgaria, general manager ASA CONS România şi ASA Epitoipari Hungary.