Metro Cash & Carry îşi va tripla suprafaţa logistică la 10 hectare după ce depozitul central din Ştefăneştii de Jos, o investiţie de 33 milioane euro, va fi gata

Autor: Cristina Roşca 15.02.2019

♦ Proiectul logistic de lângă Bucureşti, din localitatea Ştefăneştii de Jos, va fi gata în primul trimestru din 2020 şi va necesita investiţii de 33 de milioane de euro. ♦ Depozitul va fi închiriat de comerciant de la compania de logistică WDP.



Lanţul de magazine de tip cash & carry Metro urmează să îşi majoreze de aproape trei ori suprafaţa logistică după ce platforma centrală ce se constru­ieşte acum în localitatea Ştefă­neştii de Jos de lângă Bucureşti va fi gata.

În prezent comerciantul are două depozite cu suprafaţă cumulată de 3,7 ha, iar după ce investiţia aflată în construcţie va fi dată în folosinţă se va apropia de 10 hecta­re de spaţii logistice. „În prezent, Metro Cash & Carry Ro­mânia deţine două spaţii de depozitare: unul cu tempe­ratură am­bien­tală şi unul cu temperatură controlată. Depozitul cu temperatură ambientală are o suprafaţă de aproximativ 27.000 mp (2,7 ha), iar depozitul cu temperatură controlată are o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp (1 ha)“, spun reprezentanţii companiei cu 30 de magazine şi afaceri de peste 1 mld. euro anual.