ZF Live. Radu Oprea, ministrul IMM-urilor: Joburile create prin programul Start-Up Nation trebuie să fie sustenabile, altminteri peste doi ani veţi returna cei 200.000 de lei primiţi

Autor: Florentina Niţu 16.02.2019

O parte dintre antreprenorii care au depus proiecte pentru finanţare în a doua ediţie a programului Start-Up Nation, dintre cei peste 33.500 înscrişi, au promis că vor crea chiar şi nouă locuri de muncă sau mai multe. Radu Ştefan Oprea, ministrul IMM-urilor, arată însă că, dacă acestea nu sunt sustenabile timp de doi ani de zile, finanţarea de 200.000 de lei primită prin programul Start-Up Naţion le va fi retrasă.

„Vom monitoriza firmele timp de doi ani de zile, ceea ce înseamnă că locurile de muncă pe care le-au declarat (antreprenorii - n.red.) trebuie să fie sustenabile. Există şi reversul ca, dacă nu-şi îndeplinesc cele la care s-au angajat, să returneze cei 200.000 de lei pe care i-au primit. Peste 33% dintre planurile înscrise în această ediţie au 3 an­gajaţi, peste 30% au 4 angajaţi. Aşa cum arată astăzi situaţia, eligibili pentru finanţare sunt cei cu patru sau mai mult de patru angajaţi. Un lucru pe care eu l-am spus de la început antrepenorilor a fost de a nu se lăsa influenţaţi de cei care le dau sfaturi, în ideea de a avea o reuşită a proiectului, iar locurile de muncă să fie sustenabile“, a spus Radu Ştefan Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, la emisiunea ZF Live.