Îmbuteliatorul Coca-Cola şi-a majorat vânzările în volum cu 9% în 2018

Autor: Mădălina Dediu Panaete 15.02.2019

Coca-Cola HBC România, îmbuteliatorul local al unor branduri precum Coca-Cola, Fanta şi Schweppes, a vândut anul trecut peste 1,094 miliarde de litri (192 mil. unit cases), în creştere cu aproape 9% faţă de anul pre­ce­dent, arată datele din ultimul raport al companiei-mamă.

„Segmentul de băuturi carbonatate a crescut cu 10,4% în condiţiile în care marketingul, inovaţiile şi concentrarea pe execuţie în punctele de vânzare au adus o performanţă puternică în condiţiile unei creşteri economice bune. Volumele Schweppes au crescut cu 28,3% susţinute de lansarea sticlei nereturnabile de

0,2 litri dedicate hotelurilor, restaurantelor şi lanţurilor de cafenele, dar şi de activitatea promoţională“, se arată în raportul citat. Cu nivelul volumelor atins anul trecut, compania se apropie cu paşi repezi de nivelul din 2008, cel mai bun din istoria Coca-Cola HBC România ca număr de sticle vândute. La volume vândute de 1,094 miliarde de litri, ZF estimează businessul Coca-Cola HBC la peste 2,3 mi­liarde de lei ( peste 490 -500 mil. euro).

Coca-Cola HBC activează în 28 de ţări şi este controlat de Kar-Tess Holding (23% din acţiuni), o companie controlată de familia David-Leventis şi The Coca-Cola Company (23% din acţiuni).