Adrian Grecu, Country Manager Mylan Romania, a fost reales preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice , pe o perioadă de doi ani

Autor: Roxana Rosu 15.02.2019

Adrian Grecu, Country Manager Mylan Romania, a fost reales preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice  (APMGR), cu mandat de 2 ani, iar Viorica Predună, Country Manager Alvogen Romania, a rămas în funcţia de vicepreşedinte.

Tot la adunarea generală din 12 februarie, Daniel Bran, Country Manager Accord Healthcare a fost reales ca membru al conducerii. Din Consiliului Director mai fac parte Simona Cocoş, Country Manager Zentiva şi Rasvan Baltag, Country Manager Medochemie.

Adrian Grecu, Country Manager Mylan Romania, are o experienţă de peste 18 ani în industria farma la nivel local, precum şi în roluri regionale şi internaţionale. El este licenţiat în Fizică şi Chimie, în cadrul Universităţii Bucureşti şi deţine un MBA bilingv (Engleză/Spaniolă) cu specializarea Management General, de la Institutul de Studii Superioare ale Întreprinderii (IESE) din cadrul Universităţii din Navarra, Barcelona.

Viorica Predună, Country Manager Alvogen Romania, are o experienţă de management de peste 15 ani în companii farmaceutice locale şi internaţionale. Viorica Predună este absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova.

Conducerea APMGR îşi propune să coopereze cu autorităţile pentru a creşte accesul pacienţilor la medicamente accesibile, prin aplicarea unei taxe de clawback diferenţiat, principalul obstacol în accesul pacienţilor la medicamente ieftine. 

”Mii de medicamente generice esenţiale pacienţilor români au fost sau vor fi retrase din piaţă, urmare a poverii fiscale cauzate de taxa clawback, care reprezintă cel puţin o treime din preţul de producţie. Solicităm autorităţilor implementarea imediată a unui calcul diferenţiat al taxei clawback – singura măsură care poate opri dispariţia medicamentelor”, a declarat Adrian Grecu, Preşedintele APMGR.

Reprezentanţii asociaţiei au atras atenţia, în numeroase rânduri, că refuzul autorităţilor  de a aplica taxa de clawback diferenţiat pune în pericol soarta a milioane de pacienţi români care folosesc medicamente ieftine, fiind primele afectate de lipsa unei decizii referitoare la introducerea calculului diferenţiat al taxei clawback.