Eugen Teodorovici: Nu trebuie să plecăm de la ideea că OUG 114 va fi modificată săptămâna viitoare

Autor: Alina Botezatu 15.02.2019

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a afirmat, vineri seara, că OUG nr. 114/2018 nu va fi modificată sigur săptămâna viitoare în şedinţa de Guvern.

„Nu. Sigur nu. Nu este obligatoriu să fie modificată. Nu trebuie să plecăm de la ideea că va fi modificată. Dacă va fi vreun motiv care să aducă un plus pentru români, cu siguranţă, suntem deschişi la orice fel de propunere. Până atunci, cei care speră să nu mai spere că speră degeaba”, a declarat Eugen Teodorovici, vineri seara, într-o emisiune la Digi24.

Ministrul Finanţelor a declarat, săptămâna această, într-o altă emisiune la Digi 24, că orice modificare privind OUG nr. 114/2018 trebuie decisă întâi în cadrul Coaliţiei de guvernare, ulterior în Guvern.

Săptămâna aceasta, ministrul Energiei, Anton Anton, a susţinut că această ordonanţă trebuie modificată, deoarece altfel firmele din energie nu vor mai avea bani de investiţii.

În plus, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut, săptămâna aceasta, o întâlnire cu reprezentanţii companiilor din energie, iar ulterior a susţinut că este nevoie de modificarea OUG nr. 114/2018 pe partea de energie, respectiv impozitul de 2% pentru cifra de afaceri a firmelor din domeniu.

În plus, la Comitetul Naţional de Supraveghere Macroprudenţială este un grup format din reprezentanţi ai MFP şi ai Băncii Naţionale a României care analizează această ordonanţă şi efectele asupra mediului bancar şi asupra economiei. Grupul îşi va prezenta concluziile luni.