Tensiuni la cote înalte: Ministrul iranian de Externe avertizează izbucnirea unui război cu Israelul

Autori: Bianca Pavaluca , Mediafax 17.02.2019

Ministrul iranian de Externe Javad Zarif a acuzat Israelul de acţiuni instigatoare la război şi a avertizat că acest tip de comportament, practicat şi de către Statele Unite, cresc riscul izbucnirii unui război în regiune, relatează Reuters.

„Cu siguranţă, există părţi care doresc un război, cum ar fi Israelul”, a declarat Zarif în cadrul Conferinţei de Securitate din Berlin.

Acuzând Israelul că încalcă legislaţia internaţională prin bombardamentele efectuate în Siria, Zarif a criticat şi puterile europene pentru că nu reacţionează la ameninţarea reprezentată de Israel şi Statele Unite din regiune.

„Riscul de război este mare. Riscul va deveni şi mai mare dacă veţi continua să nu reacţionaţi la faptul că este încălcată grav legislaţia internaţională. Comportamentul Israelului şi al Statelor Unite pune legile internaţionale pe un raft”, a adăugat ministrul de Externe iranian.

Javad Zarif a anunţat că Iranul este determinat să păstreze Acordul Nuclear semnat în 2015 şi a acuzat Franţa, Marea Britanie şi Germania că nu acţionează suficient pentru a asigura beneficiile economice ale Teheranului, prevăzute în acord.