Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al revistei Business Magazin

Autor: Ioana Matei 18.02.2019

► Aduc sudori din Vietnam sau bucătari din Nepal, oferă program flexibil angajaţilor, publică salariile oferite în anunţurile de angajare, investesc în şcoli profesionale şi speră să îşi fidelizeze angajaţii astfel încât fenomenul migraţiei externe a meseriaşilor să se diminueze. Acestea sunt doar o parte dintre soluţiile pe care le-au găsit angajatorii la criza acută de personal de pe piaţa muncii din România, iar experienţele lor au fost împărtăşite în cadrul conferinţei „Goana după gulere albastre. Ce soluţii au companiile la deficitul de angajaţi blue collar”, organizată săptămâna trecută în Bucureşti de Business MAGAZIN în parteneriat cu platforma de anunţuri OLX. Concluziile discuţiei le veţi putea afla şi din cel mai recent articol de copertă al Business MAGAZIN.

► Lenovo, cel mai mare producător de PC-uri din lume, îşi propune să-şi sporească oferta de centre de date din regiunea EMEA, pe măsură ce compania se luptă cu giganţi globali precum SAP, Oracle şi Alibaba. Ce presupune schimbarea de direcţie din strategia Lenovo a povestit Marco Andresen, directorul executiv şi vicepreşedintele regiunii EMEA al Lenovo, în cadrul unei întâlniri cu presa organizate cu ocazia inaugurării noului sediu din Beijing.

► Succesul companiei Apiland, fondată de antreprenorul Ovidiu Bodea în urmă cu 17 ani, a fost la fel de „dulce” ca produsele pe care le comercializează. Pornit cu o investiţie de 37.500 de dolari, o parte luaţi pe datorie, de la rude şi prieteni, o parte „pe încredere”, businessul cu produse apicole a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de peste 19 milioane de lei.

► Anca Poteraşu spune că nu s-a gândit la activitatea de dealer de artă ca la un business. În schimb, a fost mereu fascinată de creativitatea şi sensibilitatea artiştilor, de modul în care se exprimă şi relaţionează cu lumea din jurul lor. Acum 12 ani, a hotărât să şi trăiască din această fascinaţie. Ce presupune o afacere în domeniul artei?