Iese în prim-plan: Costin Mihalache, cel mai bun prieten din România al puternicului preşedinte al Chinei, a fost numit şef la CFR, o companie cu venituri de 1 mld. lei

Ziarul Financiar 18.02.2019

Costin Mihalache, consilier de stat al premierului Dăncilă, a fost numit la conducerea administratorului naţional de infrastructură feroviară CFR SA, cu venituri de 1,08 mld. lei, informează Mediafax. Deşi în România numele acestuia nu este cunoscut publicului, Costin Mihalache este un cunoscut al preşedintelui chinez Xi Jinping, potrivit unor surse din piaţă citate de ZF.

Potrivit informaţiilor din CV-ul său, Costin Mihalache a avut o activitate diplomatică şi de pregătire în China, urmând cursurile de limba şi literatură chineză în cadrul Universităţii de la Beijing, continuate de o misiune de lungă durată la Ambasada României de la Beijing, unde a ocupat funcţiile de şef al secţiei consulare şi, ulterior, prim-colaborator al ambasadorului. Anterior numirii sale la conducerea CFR, el a ocupat funcţia de consilier de stat al prim-ministrului Dăncilă, a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere şi secretar de stat coordonator pentru Transelectrica şi Transgaz.