Compania iHunt Ploieşti, importator de telefoane mobile şi echipamente electronice, vrea să se listeze în 2019 pe piaţa AeRO. “Suntem aproape de a concretiza listarea, mai avem câţiva paşi”

Autor: Tibi Oprea 18.02.2019

Compania iHunt Technology Import Export din Ploieşti, un producător şi furnizor de telefoane mobile şi gadgeturi hi-tech cu afaceri de 24 mil. lei în 2017, intenţionează să se listeze pe segmentul alternativ AeRO al bursei româneşti, ceea ce înseamnă că ar putea deschide un nou sector pe piaţa de capital din România.

Cezar Stroe, acţionar majoritar şi directorul general al companiei, spune că este foarte aproape de listarea companiei şi mai are “câţiva paşi”.

“Această decizie a venit în urmă cu ceva timp, astfel încât în acest moment suntem aproape de a o concretiza, mai avem câţiva paşi. După listare, iHunt va deveni primul magazin online şi primul brand de telefoane mobile şi accesorii electronice listat la BVB”, spune Cezar Stroe, prezent astăzi în cadrul unei conferinţe la BVB cu ocazia lansării celei de-a III-a ediţii Made in Romania.

iHunt este una dintre cele 15 companii finaliste ale proiectului Made in Romania, organizat de operatorul pieţei de capital din România, prin intermediul căruia îşi propune să îmbunătăţească transparenţa, vizibilitatea şi să asigure dezvoltarea ulterioară a companiei, chiar prin listarea acesteia.

„Proiectul Made in Romania a avut un impact semnficativ (în decizia de listare n. red.). Cred că are mult mai mult potenţial şi sper ca odată cu ediţia a III-a să vedem mult mai multe companii şi antreprenori care participă, dar şi alte companii care vor să se listeze”, spune Cezar Stroe.

ZF a scris recent că iHunt şi-a schimbat forma de organizare juridică din societate cu răspundere limitată în societate pe acţiuni, ca parte a pregătirilor pentru o listare, în viitor, la bursă. “AGA societăţii decide schimbarea formei juridice a societăţii în societate pe acţiuni. (…) Acţiunile sunt emise în formă dematerializată şi, după admiterea la tranzacţionare pe una din pieţele administrate de Bursa de Valori Bucureşti, vor fi tranzacţionate pe respectiva piaţă”, conform unui document publicat în Monitorul Oficial. Acţionarii companiei sunt Cezar Cătălin Stroe, cu 99,5% din acţiuni şi Liviu Corneliu Stroe, cu 0,5% din acţiuni.