Lucian Anghel, preşedintele Bursei: Ponderea sectorului privat în economia românească este de aproape 80%, deci este esenţială dezvoltarea lui

Autor: Mediafax 19.02.2019

Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a subliniat, luni, că 80% din PIB-ul anual al României este realizat de sectorul privat, astfel că dezvoltarea acestuia este esenţială pentru a crea bunăstare.

„Din valoarea adăugată (creată de companii - n.red.) se pot construi şcoli, licee, plăti salarii decente, pensii înalte. Ponderea sectorului privat în Produsul Intern Brut (PIB) în România, ce realizăm într-un an, este de aproape 80%. Deci, acest sector privat este esenţial pentru crearea de bunăstare, creare de locuri de muncă, de valoare adăugată. De aici se poate finanţa absolut orice proiecte de interes naţional”, a afirmat Lucian Anghel.

Bursa de la Bucureşti a dat, luni, startul celei de-a treia ediţii a „Made in Romania”, un program prin care firmele selectate primesc asistenţă gratuită în domeniile de interes, prin workshop-uri regionale (Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara), discuţii bilaterale la sediile companiilor finaliste, webinarii etc. între 18 februarie şi 17 martie, antreprenorii români, precum şi angajaţii companilor româneşti pot să depună nominalizările pe site-ul programului.

„Avem foarte multe companii de valoare în România, însă doar câteva dintre acestea au început să se extindă în regiune. Sperăm să vedem cât mai multe astfel de companii antreprenoriale româneşti care se extind în alte ţări, întrucât avem antreprenori cu know-how şi experienţă de înaltă calitate. Suntem onoraţi că pe o parte dintre aceştia i-am cunoscut prin intermediul Made in Romania”, a mai spus Anghel.

La segmentarea companiilor înscrise se va ţine cont printre altele de cifra de afaceri, numărul de angajaţi şi perioada de activitate, astfel că vor fi trei categorii de companii: start-up-uri, IMM-uri şi companii mari. Fiecare companie participantă va concura astfel cu companii de talie similară şi, totodată, programul va da şanse de afirmare şi antreprenorilor la început de drum.