Violeta Luca, Microsoft: Avem peste 1.200 de angajaţi în România, peste 90% lucrează în centrul de servicii

Autor: Adrian Seceleanu 19.02.2019

Gigantul american Microsoft, unul dintre cei mai mari furnizori de software, servicii şi echipamente de IT la nivel global, mizează pe o creştere a veniturilor în România în anul fiscal 2019, care se va încheia în iunie, de două cifre (peste 10% - n. red.), dintre care jumătate vor fi generate de soluţii de tip cloud.

„Ne uităm la un an fiscal 2019 în care creştem cu două cifre de la an la an în care businessul de cloud în România reprezintă aproape o jumătate din cifra de afaceri”, a declarat într-un interviu pentru ZF Violeta Luca, care a preluat în luna noiembrie a anului trecut poziţia de general manager al companiei. Ea nu a oferit detalii despre rata de creştere a afacerilor şi nici despre nivelul acesteia.

Microsoft a raportat în 2017 la Ministerul Finanţelor afaceri de 321 mil. lei (70 mil. euro), mai mari cu 16% faţă de anul anterior. 

Numărul total de oameni care lucrează pentru Microsoft în România este de peste 1.200, a precizat Violeta Luca.

„În România astăzi avem peste 1.200 de oameni care lucrează pentru Microsoft. Mai bine de 90% dintre ei lucrează în centrul de inginerie şi suport, iar restul în organizaţia comercială”.