ZF Power Summit 2019. Şeful CEZ România: A fost foarte greu de explicat la sediul central faptul că la două luni de la emiterea OUG 114 nu avem încă o analiză de impact

Autor: Răzvan Botea 19.02.2019

Şeful CEZ România, Ondrej Safar, spune că din cauza modului în care a fost emisă OUG 114, dar şi din cauza discuţiilor pe baza acesteia care încă se derulează, este foarte greu să îşi facă planurile financiare. Compania aşteaptă ca lucrurile să se aşeze şi ANRE să ia deciziile legate de tarife pentru a-şi face planul financiar, a spus acesta la ZF Power Summit 2019.

„Oug 114 este ceva despre care, în acest moment, este dificil de spus care este impactul. A fost greu să explicăm la sediul nostru faptul că nu ştim care este impactul la două luni de la emiterea actului normativ. Aceste schmbări, declaraţii că se renunţă la taxa de 2%, apoi că nu se renunţă, sau iarăşi se renunţă, au un impact foarte mare, nu ştim cum să ne facem planul financiar. Aşteptăm ca ANRE să vină cu deciziiile, este februarie şi nu ştim care vor fi tarifele, nu ştim nimic.”