ZF Power Summit 2019. Adrian Tănase, şeful Bursei: Avem şanse foarte mari să trecem anul acesta la statutul de piaţă emergentă, chiar şi fără listarea Hidroelectrica

Autor: Alex Ciutacu 19.02.2019

Bursa din România încearcă de mulţi ani să treacă de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă, iar şeful Bursei de la Bucureşti, Adrian Tănase, a anunţat în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2019 că anul acesta vine cu şanse foarte mari pentru bursa românească să primească acest statut.

„Avem şanse chiar anul acesta să trecem la statutul de piaţă secundară emergentă. Revizuirea făcută în septembrie 2018 a constatat că am îndeplinit criteriile, inclusiv lichiditatea. Trebuie să menţinem criteriile încă un an pentru a se vedea că ne putem menţine. Deci avem şanse să fim upgradaţi la statutul de emergentă”, explică Adrian Tănase, CEO BVB. 

Şeful Bursei aminteşte şi de proiectul desfăşurat de BVB, în cadrul căruia acţionarii bursei au aprobat deja un plan de investiţii de 10 milioane de euro pentru constituirea unei societăţi pe acţiuni, CCP, care va activa ca o contraparte centrală. 

„Acţionarii au aprobat 10 milioane de euro, investiţia va fi de cel puţin 16 milioane de euro deci ne trebuie parteneri. Iar această societate ne dă oportunitatea să lansăm produse derivate, care pot acoperi şi nevoia de finanţare din energie”, completează Tănase.