Scandal în PSD: Vicepreşedintele PSD vrea înlocuirea lui Dragnea de la conducerea partidului

Autor: Diana Grigore 19.02.2019

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan i-a transmis lui Liviu Dragnea, în şedinţa CEx al PSD, că nu este „stăpânul partidului”, ci doar preşedintele, cerând organizarea unui Congres până la finalul anului pentru alegerea unei noi conduceri a formaţiunii, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Nemulţumirea lui Oprişan a venit din cauza faptului că Liviu Dragnea l-a propus pe Dan Suciu pentru Ministerul Dezvoltării şi pe Răzvan Cuc pentru cel al Transporturilor, spunând-i liderului PSD că nu poate lua decizii de unul singur ca şi cum ar fi „stăpânul partidului”, au explicat sursele citate.

Cererea lui Oprişan nu a fost votată în CEx al PSD.

Nominalizarea lui Răzvan Cuc la Transporturi a provocat tensiune în Comitetul Executiv şi din cauza că, acesta a fost ales deputat în Giurgiu, în organizaţia PSD condusă de Niculae Bădălău, însă s-a transferat, recent, la organizaţia PSD Neamţ, condusă de Ionel Arsene.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi, înaintea şedinţei CEx, că Răzvan Cuc este susţinut de PSD Neamţ pentru funcţia de ministru al Transporturilor şi a precizat că Felix Stroe, liderul PSD Constanţa, nu poate să fie ministru, fiindcă nu este parlamentar.

Social democraţii din Comitetul Executiv vor trebui să dea vot pentru a valida propunerile de numire la Ministerul Dezvoltării şi al Transporturilor. Acestea vor fi trimise, apoi, preşedintelui României, pentru a semna decretele de numire.

CEx al PSD se desfăşoară marţi la Parlament, de la ora 17.00. În şedinţă în care social-democraţii vor decide noile propuneri pentru Dezvoltare şi Transporturi, după ce Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici şi-au retras candidatura, în urma refuzurilor repetate ale lui Klaus Iohannis de a îi numi în funcţii.

Decizia social-democraţilor urmează să fie luată în contextul în care Olguţa Vasilescu a anunţat, marţea trecută, că îşi retrage candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, în urma refuzului lui Klaus Iohannis de a o numi. La patru zile distanţă şi Mircea Drăghici a spus că îşi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care şeful statului nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţie.

Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor sunt conduse interimar de Eugen Teodorovici şi Rovana Plumb. Ele nu au miniştri plini de la finalul anului precedent, iar interimatul la acestea expiră pe 20 februarie.