ZF Power Summit 2019. Sorin Boza, director general CE Oltenia: Plănuim investiţii de 600 mil. lei în 2019 şi vă asigur că până în 2021 ne vom conforma la noile BAT-uri

Autor: Alex Ciutacu 20.02.2019

Complexul Energetic Oltenia plănuieşte investiţii de 600 de milioane de lei pentru anul acesta, în condiţiile în care pregăteşte terenul pentru a se conforma noilor limite de emisie până în 2021, explică Sorin Boza, director general CE Oltenia, în cadrul evenimentului ZF Power Summmit 2019.

„Până în 2021, CE Oltenia va fi în conformitate cu noile BAT-uri. Avem planurile finalizate, iar până în 2021 toată capacitatea va fi disponibilă în linie cu reglementările. Plănuim pentru anul ăsta investiţii de 600 de milioane de lei. Planurile noastre şi modul în care vom opri pe rând grupurile să facem investiţii în ele, să retehnologizăm, ne arată că în septembrie 2021 vom fi pregătiţi. Vă asigur”, spune Boza.

Încrederea şefului CE Oltenia vine din investiţiile demarate în ultimii ani, pe care el le estimează la 1 miliard euro.

„Pot şi eu să afirm că azi furnizăm energie curate. Am investit 1 miliard de euro pentru a ne conforma”, menţionează Boza.

Mai mult, el susţine că CE Oltenia plănuieşte construcţia a trei parcuri de energie regenerabilă, cu o capacitate totală estimată la circa 190 MW.

„CE Oltenia vrea să facă două parcuri de 70 MW şi unul de 50 MW. Nu fac o afirmaţie doar de dragul de a o face. Avem un plan aprobat în urmă cu o lună pentru următorii 100 ani, în cadrul căruia au fost aprobate şi aceste parcuri. Planul este aprobat şi de Ministerul Energiei, şi de Fondul Proprietatea”, spune Boza.

Boza anunţă că „cel mai important proiect este demararea discuţiilor pentru un grup pe gaz la Craiova 2”.