ZF Power Summit 2019. Corneliu Bodea, preşedintele Centrul Român al Energiei: România poate fi în pericol să piardă rolul de lider regional în energie. Este nevoie de investiţii în cărbune

Autor: Răzvan Botea 20.02.2019

În contexul în care nu se adresează probleme ale sectorului energetic, precum gazul şi eletricitatea, România ar putea pierde rolul de lider regional în energie. Producţia de energie pe cărbune este momentan indispensabilă pentru sectorul energetic românesc, astfel este nevoie de investiţii în această zonă, a spus  Corneliu Bodea, preşedintele Centrul Român al Energiei, în cadrul evenimentului ZF Power Summit.

„Eu cred că România va pierde rolul de lider regional în energie în situaţia în care nu va adresa urgent în primul rând probleme urgente ale energiei, mă refer la gaz şi electricitate. Avem o structură de producţie care nu răspunde cerinţelor unei pieţe concurenţiale. Competiţia este un lucru important şi pentru că din simularile care s-au făcut rezultă clar necesitatea ca producţia bazată pe carbune să rămână o perioadă lungă de timp.Pentru a putea rămâne, este nevoie de investiţii.”