ZF Power Summit. Kostas Tsirbas, director tehnic Intracom Telecom: Bateriile ar fi o investiţie mare şi cu durata limitată de viaţă. Smart Meter-ul este o soluţie mai bună pentru monitorizarea consumului energetic casnic produs de panourile solare

Autor: Răzvan Botea 20.02.2019

Bateriile ar dubla valoarea investiţiei în panouri fotovoltaice pe propria locuinţă, iar durata de viaţă a acestora este liimitată. Pentru prosumeri, persoane care produc şi consumă propria energie, un Smart Meter, un device care monitorizează producţia şi consumul, ar optimiza procesul energetic, a spus  Kostas Tsirbas, director tehnic Intracom Telecom, în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2019.

Să treci de la consumer la prosumer este un mare pas înainte, pentru că îi face să realizeze importanţa energiei. Le permite să vadă în timp real care este consumul de energie personal. Prin Smart Meter prosumerul poate vedea cum se consumă energia şi poate lua decizii în acest sens, să oprească, de exemplu, încălzitorul de apă. Având un Smart Meter îl ajută să înţeleagă cum merge acest sistem şi să ia decizii în ceea ce priveşte gospodăria sa.