Reacţia Theresei May după demisia celor trei parlamentari conservatori: Sunt întristată de această decizie. Procesul Brexitului nu avea cum să fie uşor

Autori: Bianca Pavaluca , Mediafax 20.02.2019

Prim-ministrul britanic Theresa May a transmis miercuri că este „întristată” de decizia celor trei parlamentari de a-şi da demisia din Partidul Conservator, dar a insistat că toate deciziile pe care le-a luat sunt în interesul ţării, relatează Reuters.

„Sunt întristată de această decizie”, a transmis premierul britanic prin intermediul unui comunicat, adăugând că procesul pentru Brexit nu avea cum să fie unul uşor.

Theresa May a apărat modul în care a gestionat ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, criticat dur în scrisoarea de demisie a celor trei parlamentari.

„Punând în aplicare decizia cetăţenilor britanici, facem ce trebuie pentru ţara noastră. Din moment ce facem acest lucru, ne îndreptăm spre un viitor frumos”, a adăugat Theresa May.

Trei parlamentari britanici şi-au anunţat miercuri demisia din Partidul Conservator, condus de Theresa May, aceştia urmând să se alăture Grupului Independent, format din opt parlamentari care au demisionat din Partidul Laburist.

Demisia celor trei parlamentari conservatori vine în contextul în care Theresa May a intensificat eforturile de unificare a partidului pentru a obţine aprobarea acordului Brexit.

Alţi opt parlamentari britanici şi-au dat demisia din Partidul Laburist, motivând că au luat această decizie din cauza reticenţei liderului laburist, Jeremy Corbyn, de a-şi schimba strategia privind Brexit şi de a accepta convocarea unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE.