Irina Loghin va deveni cel mai nou cetăţean de onoare al Bucureştiului

Autor: Nicolae Oprea 21.02.2019

Primăria Capitalei vrea să confere titlul de cetăţean de onoare al Capitalei cântăreţei de muzică populară, Irina Loghin, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliul General al Municipiului Bucureşti de săptămâna viitoare.

„Se conferă titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti doamnei Irina Loghin, în semn de apreciere a întregii activităţi, a talentului interpretative recunoscut pe plan intern şi internaţional”, se arată în deschiderea proiectului de hotărâre, pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare al Capitalei interpretei Irina Loghin.

Expunerea de motive a proiectului este semnată de primarul general, Gabriela Firea.

„Irina Loghin s-a născut pe data de 19 februarie, 1939, în judeţul Prahova şi este o renumită interpretă de muzică populară. A fost, pe rând, solistă a ansamblului Ciocârlia, Barbu Lăutaru şi Ciprian Porumbescu. Cu o bogată activitate concertistică şi cu un număr mare de evidenţieri discografice, Irina Loghin a cântat o lungă perioadă de timp şi în străinătate”, se arată în expunerea de motive a proiectului, semnată de primarul general, Gabriela Firea.

Proiectul mai menţionează faptul că Irinna Loghin a fost deputat de Giurgiu, în perioada 2000 – 2004 (din partea PRM, partid condus la acea vreme de Corneliu Vadin Tudor).