Acţiunile Purcari, cele mai lichide joi la bursă: tranzacţii de 5 mil. lei, maximul ultimelor şase luni. Recent, şeful companiei a anunţat că va propune acţionarilor dividende din profitul pe 2018

Autor: Liviu Popescu 21.02.2019

Acţiunile Purcari (WINE), cea mai nouă companie de la bursa românească, înregistrează tranzacţii de 5,1 milioane de lei la doar două ore de la deschiderea şedinţei bursiere de joi, cel mai probabil investitorii fiind impulsionaţi de intenţia companiei de a plăti dividende din profitul pe 2018. Spre comparaţie locul doi în topul lichidităţii este ocupat de BRD cu tranzacţii speciale de 4,9 mil. lei

Până la ora redactării acestei ştiri, pe emitentul Purcari au fost înregistrate 10 tranzacţii, ceea ce înseamnă o valoare medie de circa 510.000 de lei pe acest emitent. Preţul unei acţiuni este de 18,7 lei, în scădere cu 0,3% faţă de şedinţa precedentă. Acesta este cel mai mare rulaj pe WINE din ultimele şase luni, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Compania intenţionează să-şi remunereze investitorii cu dividende din profitul net înregistrat în 2018, decizia cu privire la suma alocată urmând a fi luată de consiliul de administraţie în luna martie şi ulterior propusă acţionarilor.

„Am discutat intern cu privire la posibilitatea repartizării de dividende din 2018. Suma pentru dividende va fi inclusă în bugetul pe 2019 şi în următoarea şedinţă a board-ului, din 29 martie, vom propune acţionarilor suma pe care am agreat-o“, spune Victor Bostan, directorul general al Purcari, în cadrul teleconferinţei de prezentare a rezultatelor financiare. El nu menţionează rata de distribuire şi nici valoarea dividendului.

Producătorul de vinuri Purcari Wineries (WINE) a înregistrat în 2018 venituri totale de 169 mil. lei, în creştere cu 19%, în timp ce profitul net s-a majorat cu 58%, la 45,6 mil. lei, potrivit raportului financiar. Compania s-a listat la începutul anului 2018 în urma unei oferte de 186 mil. lei, închisă la preţul de 19 lei pe acţiune. De la începutul anului 2019, acţiunile WINE au plus 11,5%. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează o creştere de 5,2%.