Se strică din nou vremea în Capitală. Avertisment ANM: Vreme deosebit de rece, vânt puternic, lapoviţă şi ninsoare

Ziarul Financiar 21.02.2019

Vremea se va răci în Capitală în următoarele două zile, cu viteze ale vântului la rafală de până la 65 de kilometri pe oră. Potrivit prognozei speciale publicată de Administraţia Naţionalăde Meteorologie (ANM), va ploua, dar spre seară şi noaptea, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. 

Vineri, vremea se va răci şi va deveni vântoasă. Temporar se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, dar spre seară şi noaptea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar vântul se va intensifica, astfel că, va avea viteze în medie de 55...65 km/h şi vor fi condiţii de gheţuş. Stratul de zăpadă nu va fi consistent.

Temperatura maximă va fi de 4...5 grade, iar cea minimă de -7...-6 grade, posibil mai scăzută în zona preorăşenească.

Sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece, iar vântul va mai avea temporar intensificări în prima parte a zilei, astfel că senzaţia de rece va fi amplificată. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului.

Temperatura maximă va fi de -2...-1 grad.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vremea se răceşte şi vor fi ninsori, viscol, dar şi vânt puternic. ANM a emis cod galben de vânt puternic pentru mai bine de jumătate de ţară, inclusiv Bucureşti.