Investitorii s-au trezit: Purcari, lichiditate de 5 milioane de lei joi la Bursă, maximul ultimelor şase luni. Perspectivele de dividende din profitul pe 2018 impulsionează piaţa

Autor: Liviu Popescu 22.02.2019

Acţiunile Purcari (WINE), cea mai nouă companie de la bursa românească, au înregistrat tranzacţii de circa 5,1 mil. lei joi la bursă, cel mai probabil investitorii fiind impulsionaţi de intenţia companiei de a plăti dividende din profitul pe 2018. 

Până la ora 17:00, pe emitentul Purcari au fost înregistrate 14 tranzacţii, ceea ce înseamnă o valoare medie de circa 368.000 de lei pe acest emitent. Preţul unei acţiuni este de 18,7 lei, în scădere cu 0,3% faţă de şedinţa precedentă. Acesta este cel mai mare rulaj pe WINE din ultimele şase luni, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB. Compania intenţionează să-şi remunereze investitorii cu dividende din profitul net înregistrat în 2018, decizia cu privire la suma alocată urmând a fi luată de consiliul de administraţie în luna martie şi ulterior propusă acţionarilor.