ZF LIVE. Alina Iancu, crameromânia.ro: „Am străbătut 150.000 km în patru ani şi am identificat 180 de crame care produc vin îmbuteliat“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 22.02.2019

În industria vinului se deschid circa 5-10 afaceri anual, majoritatea antreprenorilor alegând să investească în businessuri cu până la 100 de hectare.



Alina Iancu, fondatoarea crameromania.ro şi revino.ro, platforme care promovează turismul viticol şi organizează salonul de vinuri ReVino Bucharest Wine Fair, a povestit în cadrul emisiunii de business ZF Live cum s-a transformat pasiunea pentru vin în două proiecte dedicate industriei.

„Am făcut 150.000 de kilometri în patru ani şi am identificat 180 de crame care produc vin îmbuteliat în România. De asemenea, am vizitat circa 70 de crame. La cramele din jurul Bucureştiului, cele din regiunea Dealu Mare, Drăgăşani, Constanţa sau Vrancea merg constant de 15-20 de ori pe an“, a spus Alina Iancu în cadrul ZF Live. Crameromania.ro este o bază de date bilingvă a cramelor din România, în timp ce salonul de vinuri ReVino este dedicat cramelor mici şi medii care practică turismul viticol. Alina Iancu a observat că se deschid circa 5-10 afaceri în industria vinului anual, majoritatea antre­prenorilor alegând să investească în businessuri cu până la 100 de hectare.