Orange România, venituri de 1,125 mld. euro în 2018, plus 5%: creşterea a fost susţinută de serviciile fix-mobil şi serviciile de date mobile

Autor: Adrian Seceleanu 22.02.2019

La cinci ani şi jumătate de la intrarea pe piaţa TV, compania a depăşit pragul de 500.000 de clienţi.



Orange, liderul pieţei de tele­fonie mobilă din Ro­mânia, a înregistrat în trim. IV din  2018 venituri totale de 292 mil. euro, în creştere cu 1,7% faţă de anul anterior, pe fondul cererii mai mari de servicii de internet mobil şi a numărului mai mare de clienţi care au achiziţionat pachete de servicii fixe şi mobile. La nivelul întregului an compania a avut venituri totale de 1,125 mld. euro, în creştere cu 5% faţă de anul precedent, conform rezultatelor financiare comunicate de grupul francez Orange, acţionarul majoritar. Compania nu publică date despre evoluţia veniturilor obţinute din serviciile de comunicaţii, ci doar încasările totale, care includ şi vânzarea de telefoane şi alte echipamente şi accesorii.

„Creşterea a fost susţinută, în principal, de evoluţia pozitivă a serviciilor fix-mobil şi a consumului de date mobile“, conform reprezentanţilor Orange. În ultimul trimestru din 2018 consumul de date mobile a crescut cu 70%.