Antreprenori locali. Mircea Bulboacă, proprietarul firmei de construcţii CON-A: Afacerile au scăzut din cauza fluctuaţiilor de personal

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.02.2019

Afacerile constructorului CON-A din Sibiu, deţinut de antreprenorul Mircea Bulboacă, au coborât în 2018 cu aproape 25% faţă de anul anterior şi s-au situat astfel la 97 de milioane de euro.

Scăderea a venit după ce, potrivit datelor din 2017, CON-A devenise cel mai mare constructor cu capital privat românesc după cifra de afaceri. Şi profitul companiei a fost în scădere, la 4,7 milioane de euro.

„Scăderea a fost cauzată în principal de fluctuaţiile de personal şi de instabilitatea forţei de muncă pe de o parte, dar şi de scăderea pieţei construcţiilor, pe de altă parte. În acest context, la mijlocul anului trecut, conducerea companiei a luat decizia de a reduce contractările de noi lucrări şi de a se concentra pe lucrările avute deja în derulare“, spune Mircea Bulboacă, proprietarul CON-A.

Compania se ocupă, printre altele, de construirea fabricii de rezerve de tutun pentru dispozitive IQOS, dezvoltată de Philip Morris în Otopeni, şi a fabricii de soluţii perfuzabile dezvoltată de germanii de la B Braun lângă Timişoara, în localitatea Sânandrei. Fiecare din aceste proiecte are o valoare de peste 100 mil.  euro.