​Îmbuteliatorul Coca-Cola a plantat 200.000 de copaci în România

Autor: Florentina Niţu 22.02.2019

Coca Cola HBC România (CCHBC), liderul băuturilor răcoritoare de pe piaţa locală, a plantat în perioada 2016-2017 aproape 200.000 de copaci în România, pe o suprafaţă de 630.000 mp, pentru protejarea mediului înconjurător, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Responsabilitatea corporativă şi sustenabilitatea stau la baza operaţiunilor Coca-Cola HBC România. Prin acţiunile noastre urmărim să contribuim la crearea unui real ecosistem al sustenabilităţii în România”, a spus Irina Ionescu, public affaires & comumunication manager al Coca-Cola HBC România în cadrul unui eveniment despre prezentarea raportului de sustenabilitate din România.

Preţul unui puiet de copac variază între 10 şi 20 de lei. Astfel, costurile medii pentru plantaţia făcută de Coca-Cola ar sări de 3 milioane de lei. Compania are afaceri de peste 2,2 miliarde de lei (aproape 500 mil. euro) în România, potrivit celor mai recente date.

Coca Cola HBC are trei fabrici de îmbuteliere în România, în Ploieşti, Timişoara şi la Poiana Negrii (Vatra Dornei) şi activează pe piaţa românească de peste 20 de ani.

Principalele branduri ale CCHBC sunt Coca Cola, Fanta, Sprite, Cappy, Fuze Tea, dar şi energizantul Burn şi apa minerală Dorna.

În România Coca-Cola are 1.782 de furnizori locali, care reprezintă 91% din portofoliul companiei. Compania Coca-Cola este cel mai mare jucător de pe piaţa băuturilor din România.