Pe principiul „nicăieri nu-i mai bine decât acasă”: Divorţul sau despărţirea de persoana iubită îi face pe mulţi tineri să revină în casa părintească

Autor: Iulian Tenchiu 03.03.2019

Despărţirea de persoana iubită îi motivează pe cei cuprinsi între 26 şi 40 de ani să se întoarcă la parinţi. Potrivit sondajelor, sudul continentului stă cel mai prost la acest capitol, 25% dintre americanii de aici alegând casa parintească, scrie The Wall Street Journal.

Conform sondajului realizat de platforma americană Homes.com, o relaţie care s-a terminat prost reprezintă motivul principal al americanilor pentru a se intoarce să locuiască cu parinţii. Astfel, 30% dintre cei cu vârste cuprinse între 26 şi 40 de ani, aleg casa parintească în urma unei despărţiri.

Sondajul celor de la Homes.com a fost realizat pe un eşantion de 500 de persoane, la care au participat atât cei aflaţi în cauză cât şi părinţii acestora.

Divorţul sau despărţirea este motivul secundar pentru care oamenii aleg să se întoarcă în casa celor care i-au crescut. Motivul principal care stă la baza acestei alegeri este economisirea banilor pentru cumpărarea unei noi case sau pentru alte achiziţii, susţin 31% din participanţii la sondaj.

Din punct de vedere geografic, cea mai proastă situaţie o  cei din sudul continentului, 25% dintre aceştia întorcându-se la parinţi in urma unei despărţiri. La polul opus se află cei din Vest, unde doar 16% dintre americani fac această alegere.

Cei mai puţin norocoşi ajung să locuiască în fosta lor cameră, 45% aflându-se în această situaţie, 12% aleg subsolul locuinţei, 4% livingul, şi 2% garajul, mai scrie The Wall Street Journal. 

Există şi statistici mai pozitive, 77% dintre părinţi susţin că permit copiilor să locuiască cu ei oricât doresc, dovedind astfel că nu există lucru mai important decât iubirea părintească.

În cadrul unei cercetări separate realizată de platforma Realtor.com, 46% dintre cei chestionaţi susţin că deţinerea unei case creşte nivelul de atractivitate al viitorului partener. Diferenţa dintre opinia femeilor şi bărbaţilor este sesizabilă, 48% dintre ele susţin teoria, în timp ce doar 43% dintre bărbaţi cred că deţinerea unei case creşte atractivitatea.

Studiul a mai arătat că cei care sunt în cătuarea unui partener care deţine o casă ar trebui să se orienteze către Detroit. Oraşul a depăşit toate zonele chestionate, atât în rândul proprietarilor de sex masculin, cât şi în rândul celor de sex feminin. Astfel, aici avem de aface cu un procent de 23.4% în rândul bărbaţilor care  caută un partener  şi 23.1% în rândul femeilor.