Proteste în ţară faţă de ordonanţa care modifică legile justiţiei

Autori: Vasile Magradean , Tatiana Pascovschi , Petre Mazilu 24.02.2019

Peste 1.000 de persoane protestează la Cluj-Napoca şi cer demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Protestatarii poartă banderole albe pe braţe, în semn de solidaritate cu magistraţii.

Oamenii s-au adunat pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum: „Strigăm toţi şi strigăm tare, ţara mea nu-i de vânzare", „Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie, Dragnea în puşcărie", „Justiţia pedepseşte corupţia, nu invers" sau „Până la vot mai este, azi mergem la proteste".

De asemenea, protestatarii au proiectat pe o clădire mesaje ca "Demisia".

Oamenii strigă „Cinste lor, cinste magistraţilor", „Magistraţi, nu cedaţi", „Tudorel demisia", „Anticipate", „Grevă generală" şi „Jos Guvernul".

Unul dintre cei prezenţi a declarat că protestul este îndreptat împotriva ordonanţei care modifică legile justiţiei.

„România se află la un moment de răscruce. Actuala guvernare PSD-ALDE doreşte să supună justiţia, ceea ce este inadmisibil într-o ţară europeană. Aceşti guvernanţi trebuie să plece, fac prea mult rău României", a spus protestatarul.

Manifestanţii au pornit în marş până în cartierul Gheorgheni.

Şi la Iaşi s-au adunat sute de oameni în Piaţa Unirii, la protestul organizat faţă de ordonanţa care modifică legile justiţiei.

Oamenii strigă „Ne-am săturat cât ne-aţi furat”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, “Tudorel nu eşti ieşean, marş la Dragnea-n Teleorman" şi „Abrogaţi şi apoi plecaţi”.

Protestatarii de la Iaşi se manifestă zgomotos, cu vuvuzele şi fluiere.

Şi la Sibiu au ieşit în Piaţa Mare sute de persoane, acestea scandând „Afară, afară, cu PSD din ţară , „Hoţii, hoţii”, „Kovesi, nu uita, Sibiu-i de partea ta” şi „Nu se mai poate, anticipate”.

În faţa Prefecturii din Galaţi au ieşit 200 de protestatari cu pancarte care afişează mesaje precum „Corupţia poate fi învinsă”, „Dragnea asta-i faţa ta” (referindu-se la o pancartă pe care este desenat un lup), „Corupţii şi infractorii anchetează judecătorii”. Oamenii continuă să ajungă la protestul organizat la Galaţi.

Proteste similare sunt anunţate de la ora 19.00 în mai multe oraşe, precum Timişoara şi Constanţa.