Ce puteţi citi în această săptămână în Business Magazin

Autor: Ioana Matei 25.02.2019

♦ De profesie inginer, Liviu Drăgan punea, în urmă cu 25 de ani, bazele TotalSoft, companie care a devenit treptat nu doar cel mai mare producător de software de business din România, ci şi un jucător activ pe plan internaţional cu o reţea de sute de clienţi, în peste 30 de ţări. În 2016, TotalSoft a fost evaluată la peste 30 mil. euro, în tranzacţia prin care compania a fost cumpărată de grupul Logo din Turcia.

După exit, pentru Drăgan a venit momentul unei noi provocări de business: lansarea unui start-up de tehnologie care să ajungă şi mai rapid la o evaluare mai mare decât cea la care a vândut prima companie. „Frumuseţea unui start-up este că acesta e o poveste de la 0 la 1, faţă de o companie mare, ca TotalSoft, care era o poveste continuă de la n la nĂ1“, explică, în limbaj caracteristic programatorilor, Liviu Drăgan, al cărui cel mai recent pariu este start-up-ul Druid. Cum porneşti din nou de la zero după ce ai creat o companie de peste 30 mil. euro, a povestit în cadrul celui mai recent articol de copertă al Business MAGAZIN.

♦ O investiţie de 2 milioane de euro, facilităţi medicale de toate felurile, un hotel de lux, servicii spa, ba chiar şi de taxi, toate disponibile pentru animalele de companie, sunt câteva dintre elementele care descriu complexul veterinar Marco Vet, aflat în nordul Capitalei. Cât îi costă însă pe stăpâni confortul animalelor lor?

♦ Timp de o lună, Madridul se transformă în capitala europeană a designului, în multiplele sale forme - de la designul de mobilier la cel al textilelor, al încălţămintei, elementelor decorative care scot un spaţiu din anonimat, la instalaţii luminoase, arhitectură sau vestimentaţie. Povestea festivalului, în care şi-au făcut loc şi nume româneşti, poate fi regăsită în cea mai recentă ediţie a Business MAGAZIN.

♦ Călin Bota este ceea ce în termeni actuali se numeşte corporatist. După ce s-a angajat în cadrul producătorului de ţigarete British American Tobacco, acum două decenii, a descoperit şi administrat afaceri şi echipe din peste 20 de ţări, dintre care 14 doar din Africa, un loc despre care spune că dă dependenţă. După un pelerinaj intens din punct de vedere profesional afirmă că e pregătit să se întoarcă acasă. Ce l-ar putea aduce însă în România?